Alla hem behöver ett kök. Det finns många lösningar för kök och beroende på de behov som man har så kan kökslösningarna variera mycket. Bor man i ett singelhushåll så räcker det kanske till exempel i vissa fall med ett litet kylskåp och en ännu mindre frys, samt att man kanske till och med klarar sig med två plattor istället för fyra på en spis.

För den som inte har någon spis alls, eller saknar möjlighet att installera en så finns det även andra alternativ. En kökspryl som många använder är förstås mikron. Men man kan också köpa en speciell riskokare eller vattenkokare om man vill. Vattenkokare är smarta eftersom det går mycket snabbare att koka upp vatten. Perfekt om man inte vill vänta så länge på en rykande het kopp kaffe eller en kopp te. En annan fördel med vattenkokare är att de tar lite plats och drar relativt lite el jämfört med en vanlig elspis.

Smaklig spis med induktionshäll i superlitet format

Utöver vattenkokare och riskokare kan man även investera i en portabel induktionshäll. På ett av världens största företag för heminredning kan man köpa en liten induktionshäll som heter Tillreda för cirka 500 kronor. Den kopplas enkelt in till ett vanligt eluttag i väggen och mäter cirka 30 gånger 38 centimeter och passar perfekt i ett superlitet kök. Duger gott för att placera en enda gryta på och sedan koka, och tar förstås otroligt mycket mindre plats än en spis. Effekten är på 1200 Watt.

För den som hellre vill lägga pengarna på ett mer robust kök än på små lösningar som passar bäst i så kokvrår eller i rum som egentligen kanske inte ens är tänkta som kök så kan man gå “all in” och lägga pengarna på något lite mer maffigt istället. Det höjer även värdet på en lägenhet om det finns ett riktigt kök i ordets mer traditionella bemärkelse.