Varje hem är unikt, precis som att fingeravtryck också är unika. Eller snöflingor, för den delen. Vissa små lägenheter kan vara som en liten oas mitt i en stads stenöken. Andra hem försöker att på en begränsad yta uppnå en stil som inte vet några gränser alls. Men i vilket fall som helst – hur just ditt hem än är, behöver det finnas plats där för dig och ditt möblemang. Även om du bor trångt och inte särskilt rymligt.

Det gäller förstås inte minst köket, som ofta är ett nav och en knutpunkt i många hem. Ett kök kan vara en plats både för pyssel och för smarriga pannkakor. För den som bor trångt så kan man investera i ett så kallat klaffbord. Det är ett bord som har en liten del som man kan skjuta ut, för att vid behov förstora bordet. Många smarta lösningar finns det, just vad gäller bord i kök. Däremot kan det ibland vara lite svårare vad gäller köksskåp. De tar den plats som de tar och vill man inte nöja sig med att få plats med mindre glas, tallrikar och porslin i sitt kök så får man nog investera i många köksskåp, som äter upp en del utrymme.

Nya köksluckor

En snabb metod för att få lite förändring i sitt gamla trevliga kök och ytterligare höja mysfaktorn kan vara att byta ut köksluckorna, eller varför inte måla om dem? På det viset kan man i ett huj få in lite nya färger som kan liva upp ett kök, och det blir oftast både billigare och medför betydligt mindre jobb än om man ska göra om ett helt kakel. En annan sak som man kan pröva är förstås att tapetsera om kökets tapeter, kanske till något mer färgstarkt och eldigt som går hand i hand med ett kök där mat med starka kryddor tillagas och personer vädrar starka åsikter.