Har det blivit dags för en försäljning av ditt hus eller din lägenhet i en bostadsrättsförening? I så fall finns det ett och annat som är viktigt att tänka på. Här delar vi med oss av några bra tips som man kan finna stor nytta av vid en eventuell försäljning.

Det första tipset är att se till att städa din bostad riktigt noga! När man ska visa upp ett hus eller lägenhet så vill man att den är ren och fräsch. Så ta bort alla gamla trasiga mattor, alla pizzakartonger, dra upp rullgardinerna och ta ner affischerna på rockband eller politiska organisationer som ingen gillar. Ljusa, fräscha och avskalade rum gör att lägenheten får ett ännu renare intryck och att fler kan lockas av den.

Vårt andra tips är att försöka inreda och styla din bostad så att den känns mer som en snygg visningslägenhet som man vill visa upp, än som ett hem som någon har bott i och slitit ut. Det får naturligtvis inte gå till överdrift. Det ska kännas som ett hem, inte som ett hotell. Och i köket får det gärna ligga åtminstone några kokböcker och hushållsredskap. Ett tips och en regel att följa kan vara att ta bort ungefär fyra fjärdedelar av alla prylar som inte används eller är absolut nödvändiga. På det viset får du ett rent och snyggt hem som inte har en massa bråte, men som ändå känns genuint och bebott.

Det kan även vara smart att följa olika inredningstrender som är på tapeten för tillfället. En sådan just nu är många olika odlingar i ens kök där man odlar sin egen mat och sina egna grödor. På det viset kan man ge köket en modern och naturlig känsla av att det bor någon där som byr sig både om mat och miljö.