Varje kök behöver en egen stil, och den kan man uppnå på många olika vis. Förutom att göra om köket mer i grunden med till exempel ett nytt kakel så kan man till exempel även lägga mycket krut och fokus på att jobba mer med små medel för att göra om kökets interiör. Det finns massor av tillbehör som man kan ta till för att ge ett kök en mer personlig prägel. Om man gillar växter kan man till exempel gå loss helt och hållet på krukväxter, med en massa fina nya krukväxter i kökets fönster och även på matbordet. Eller så kan man lägga större fokus på andra detaljer. Kanske någon spännande klocka på väggen som ger ytterligare karaktär åt ett kök.

Inspireras av hela världen

I jakten på ett mer spännande och inspirerande kök kan du blicka långt utanför Sveriges gränser. Varför inte köpa en tidning om heminredning som ges ut i till exempel Tyskland, Japan, Storbritannien eller Frankrike och låta dig inspireras av några av de lokala eller internationella trenderna? Eller ännu bättre, den tidlösa inredningen i andra länder som kanske inte når Sverige men som är standard i vissa länder utomlands. Från det minimalistiska compact living i Japan till det genuint franska med en blandning av ljusa färger och organiska, gröna och bruna toner i färgerna. Världen är full av olika kök. Låt hela världen bli ditt smörgåsbord i en jakt som tar dig världen över för att hitta ett kök som är något utöver det vanliga!

Det finns gott om exempel på lyckade förvandlingar av kök, men ibland kan det också gå fel. För att inte hamna i en misslyckad köksrenovering, ta gärna hjälp från flera olika håll. Prata med butiker, titta i tidningar, diskutera med inredningsarkitekter och fråga vänner och bekanta vad de tycker.